Halvcirkel
“Med hjullyften är man pigg och frisk när man går hem på kvällen.” 

“Med hjullyften är man pigg och frisk när man går hem på kvällen.”

Referens: Bildeve

Bildeve är bilhandlaren, verkstaden och däckhotellet som månar om ett tryggt bilägande för sina kunder. Men företaget förstår även vikten av att hålla sina anställda säkra och hälsosamma. Målsättningen är att bli Sveriges mest ergonomiska däckverkstad.

Bilhandlare som värnar om arbetsmiljön

På tre olika ställen i Sverige finns bilhandlaren Bildeve: Helsingborg, Höganäs och Landskrona. Företaget har över hundra anställda som sköter allt ifrån service, reparationer, till hjulskifte och däckhotell.

Många av de lyft som sker när man servar bilar kan bli både tunga och inte minst oergonomiska. I hjultvätten lyfte personalen däck så ofta som 300-400 gånger per dag, vilket ledde till att de blev trötta och slitna. Det ville Bildeve förändra.

“Arbetsmiljön ligger Bildeve varmt om hjärtat. Vi försöker undvika alla tunga lyft som finns. Det gäller alla arbetsstationer på företaget.”, berättar Patrik Fisch, som jobbar som chef för affärsområde däck.

“Innan vi fick lyftverktyget lyfte personalen manuellt hjul på 20-25 kilo in i tvättmaskinen. Det blev både tunga lyft och att man behövde vrida. Personalen blev såklart trött. Man fick bytas av för att det var så pass tungt och det var inte alla anställda som klarade av det.”

En person kan ensam sköta jobbet

Bildeve beslutade sig för att investera i en hjullyft, ett lyftverktyg som lyfter hjul och däck upp till 40 kilo från liggande på vagn till stående i ställ, och sedan tillbaka. Lyftverktyget är nätt och snabbt att använda. Och det tar nästan helt bort tyngden från användaren.

“Nu kan en person stå och sköta jobbet hela dagen utan att ta ut sig. Det spelar ingen roll hur kroppen ser ut, alla kan lyfta och sätta upp hjul. Stor som liten, kvinna som man.”

Patrik beskriver en markant förändring i personalens välmående efter att lyftverktyget börjat användas både på däckhotellet och i däckverkstaden.

“Skillnaden är stor! Tidigare kunde det hända att personalen försov sig, eftersom de var så trötta efter dagen och kanske även hade ont i ryggen. Med hjullyften är man pigg och frisk när man går hem på kvällen. Det innebär att man vaknar utvilad nästa dag och mår bra och orkar gå till jobbet.”

Att investera i lyfthjälpmedel är en del av en större målsättning för företaget.

“Vårt mål var att bli Sveriges mest ergonomiska däckverkstad i alla led. Jag tycker att vi har kommit en bit på vägen med hjälp av det här lyftverktyget.” säger Patrik.

”Vårt mål var att bli Sveriges mest ergonomiska däckverkstad i alla led. Jag tycker att vi har kommit en bit på vägen med hjälp av det här lyftverktyget.”

Patrik Fisch

Chef affärsområde däck, Bildeve

Bildeve i siffror

1927 företaget grundas
92% av vattnet som används vid en biltvätt renas och återvinns
150 anställda

Vill du veta mer?

För mer information kontakta Robin Carmerud,
Försäljningsansvarig Sverige.

Robin Carmerud

Försäljningsansvarig Sverige

08-594 769 84

070-588 37 84

Se en video på hjullyften

Fler nyhetsartiklar