Halvcirkel
Planethjulslyft 89-12296

Planethjulslyft 89-12296

Produktförfrågan

Generell data

Maxlast: 5,5 kg

Styrning: balansering

Egenvikt: 11 kg

Media: 6-7 bar

Artikelnr: 89-12296

Serienr: A7072

Lifts Alls planethjulslyft används inom fordonsindustrin för effektiva och säkra lyft. Verktyget kan även lyfta kugghjul eller sattelithjul.

Planethjulslyft för fordonskomponenter

Inom transportmedelsindustrin är säkerheten extremt viktig under hela produktionen. Varje fordonskomponent måste behandlas med varsamhet för att inte skadas under tillverknings- eller monteringsprocessen. Med hjälp av planethjulslyften skyddas planethjulen genom hela hanteringen. I stället för att lyfta för hand och riskera att hjulen tappas eller skrapas, gör lyftverktyget att de kan lyftas säkert och smidigt. Användningsområdena är många. Det går exempelvis att packa och plocka, placera hjulen från pall till bord, eller att montera planethjulen. Komponenthanteringen blir enkel att utföra, samtidigt som planethjulen behålls intakta.

Enkel hantering

Planethjulslyften har balanserande kontroll, vilket gör den extremt enkel att hantera. Hjulen greppas automatiskt, det enda operatören behöver göra är att trycka på en knapp för att släppa dem på önskad plats. Verktyget lyfter fyra hjul åt gången, vilket effektiviserar arbetet. När hjulen är i luften är de viktlösa, vilket gör det extremt enkelt att placera dem på pallar eller vagnar, eller att montera dem på kolvar eller hylsor. Jämfört med att bära tunga hjul för hand, blir arbetet snabbt, säkert och ergonomiskt med hjälp av lyftverktyget.

Lyftverktyg för transportmedelsindustrin

Transportmedelsindustrin är en av Lifts Alls största kunder. Utöver denna planethjulslyft har vi även skapat specialdesignade lyftverktyg för bland annat bildörrar, säten och växellådor. De flesta lyfthjälpmedel vi tillverkar är skräddarsydda efter våra kunders produkter och dess hantering. Se ett urval av lyftverktyg för bilkomponenter här.