Halvcirkel

Tillhandahåller lyfthjälpmedel sedan 1994

Bagagehantering

Lång erfarenhet av lyftverktyg för bagagehantering

Lifts All Airport Handling Solutions är en svensk leverantör av komplett lyftutrustning för bagagehantering till flygplatser. Vi har tillverkat över 5000 olika tryckluftsdrivna lyftlösningar till våra kunder och återförsäljare världen runt. Med våra lyftsystem kan företag skapa en bättre arbetsmiljö genom att ersätta manuella lyft och reducera förslitnings- och arbetsrelaterade skador.

Vi har en lång och gedigen erfarenhet av skräddarsydda lyfthjälpmedel med försäljning, utveckling och produktion under samma tak i Stockholm. Vi erbjuder ett komplett och ergonomiskt utformat produkthanteringssystem baserat på tryckluftsteknik som är snabbt, säkert och enkelt att använda.

Vårt sortiment omfattar vår tryckluftsdrivna telfer Bal-Trol, bagagelyftar för att fylla och tömma containrar och vagnar, kranar, lättraverssystem, installation och service till dessa.

Några av världens största flygplatser hanterar bagage med hjälp av lyftverktyg från Lifts All. Våra vakuumlyftar samt elektriska lyfthjälpmedel gör att bagagelastare slipper lyfta väskor och annan last för hand, vilket innebär att risken för förslitningsskador minskar drastiskt. Bagaget lastas snabbt och säkert med hjälp av våra specialanpassade lyftar.

Hantera alla typer av bagage

Vilket sorts lyftverktyg vi rekommenderar beror på vilket bagage du ska lyfta. Vi kan bland annat lyfta hårda väskor, mjuka väskor, specialbagage, paket eller kartonger. Vi kan både lyfta bagage med krok eller med hjälp av vakuumsugkoppar som suger fast lasten utan att lämna märken. Vakuumlyftar är ett energisnålt alternativ och kan hjälpa flyghamnar att minimera energiförbrukningen och därigenom komma närmare sina miljömål.

Att våra lyftverktyg går att anpassa efter olika miljöer är ofta en förutsättning för att de ska kunna köpas in till flygplatser. I stort sett all vår utrustning, samt upphängning, justeras på något vis för att optimera hanteringen. Det innebär att vi kan lyfta det mesta i de flesta förhållanden. Vår utrustning kan bland annat hängas upp i ett traverssystem gjort i lättviktsaluminium. Traverssystemet skapar en större arbetsyta för operatören. Tack vare att det är så lätt, så glider verktyget smidigt fram i banorna, utan fysisk ansträngning. Det går också att hägna upp lyften i en ledad kran, till exempel FlexiCrane Mobile, som enkelt kan transporteras med en palldragare dit den behövs.

Kontakta våra erfarna försäljningsingenjörer för att få hjälp med en lyftlösning som är optimal för dina behov.

Bagagehanteringssystem för flygplatser

Med våra olika bagagehanteringssystem kan du göra de flesta lyft som förekommer på en flygplats:

  • Vårt Electric Container Loading System (CLS) hjälper dig att lyfta väskor in i containrar med hjälp av ett bord som flyttas blixtsnabbt i både höjd- och sidled.
  • Electric Container Unloading System (E-CUS) hjälper dig att avlasta containrar. Tack vare ett lyftbord med en lätt lutning glider bagaget ur containern upp på rullbandet på några sekunder.
  • Med vår vakuumlyft Basic kan du tyngdlöst lyfta väskor till exempelvis bagageband eller karusell, antingen med sugkopp eller krok. Basic har ett ergonomiskt enhandsgrepp. Den passar lika bra för små eller stora händer, samt i vänster som höger hand.
  • Med vår CLS Launcher kan du med ett enkelt knapptryck precisionsplacera bagage i och ur containrar. När du trycker på knappen skjutsas lasten snabbt iväg. Bagagehanteraren slipper på så vis att hiva iväg bagage för hand, vilket sliter mycket på kroppen.
  • Med SPEED-Loader lastar du enkelt av väskor från lutande karuseller. Den teleskoperande armen räcker för att nå hela vägen in i containern.

Lyftverktyg hjälper flygplatser att bli effektivare

På flygplatser är arbetstempot högt för att snabbt hinna lasta i och ur flygplanen inför nästa resa. Snabb hantering är därför ofta avgörande för att lyfthjälpmedel ska kunna användas. Därför är alla Lifts Alls lyftverktyg för flygplatser tillverkade för att maximalt effektiv bagagehantering. Att lasta väskor eller annat bagage med lyftverktyg tar endast några sekunder. Lyftarna är dessutom konstruerade för att manövreras intuitivt. Det innebär att det går mycket snabbt att lära sig att använda dem. Det krävs ingen fysisk styrka för att manövrera lyftverktygen, vilket betyder att alla kan hantera dem. Bagaget hamnar snabbt på rätt plats, med minimal ansträngning.

Ökad arbetsplatssäkerhet på flygplatser med effektiv väskhantering

Alla Lifts Alls lyfthjälpmedel är ergonomiska. Genom att lyftverktygen tar tyngden från lasten kan operatören arbeta utan belastning. Det krävs alltså inte längre någon särskild fysik, styrka, längd eller ålder för att sortera bagage. Den minskade fysiska belastningen skapar förutsättningar för en friskare personalstyrka, som orkar mer, har mindre förslitningsskador och färre sjukskrivningar. Efter ett litet tag med friskare personal har lyftverktygen ofta betalat sig själva. Lyftverktyg lönar sig i längden!

Ergonomiska lyfthjälpmedel för industri och lager

Lifts All är en svensk leverantör av komplett lyftutrustning och har kontor i Stockholm. Vi har skapat lyftlösningar sedan 1994 och erbjuder idag över 5000 olika tryckluftsdrivna lyftlösningar till våra kunder och återförsäljare världen runt. Tack vare vår stora kunskap och erfarenhet av lyftutrustning kan vi utveckla, skräddarsy och producera lyftverktyg – allt under ett tak. Självklart erbjuder vi också installation, support och service.

Till våra övriga lyfthjälpmedel