Halvcirkel
Hjullyft

Hjullyft för däck och personbilshjul

Hjullyftar underlättar arbetet med att byta däck på verkstäder, däckhotell och däckbytesfirmor. Istället för att flera personer hjälps åt att lyfta däcket manuellt, krävs det istället endast en person för att få jobbet gjort. Med hjullyften byter du däck snabbt, smidigt och ergonomiskt. Det krävs inte längre några tunga lyft då lyftverktyget tar tyngden.

Hjullyftens funktioner

Hjullyften är enkel att använda. Genom ett knapptryck greppar du tag i däcket med verktyget. Därefter kan du demontera däcket från bilen, lyfta det åt sidan, vända det horisontellt och lägga ner det. Lika lätt är det att plocka upp däcket, vinkla det vertikalt och montera det på bilen. Förutom att tilta eller vända däcket, kan du dessutom rotera det i sidled +/- 45 grader. Vår hjullyft är dynamisk, vilket innebär att du kan justera däcket uppåt och nedåt +/- 10 centimeter med händerna. Det gör det enkelt att positionera däcket på bultarnas gängor. När hjulet är monterat går det smidigt att fästa hjulmuttrarna genom öppningen i hjullyften mitt.

Läs mer
Hjullyft 75 kg

Vår hjullyft lyfter hjulet när du monterar Lifts All erbjuder en hjullyft – ett säkert ...

Läs mer

Snabb och ergonomisk hantering

Att lyfta för hand är både obekvämt och skadar nacke, rygg och axlar i längden. Speciellt om lyften sker flera gånger om dagen. Vår hjullyft är ergonomiskt utformad för att du ska slippa arbetsrelaterade skador. Det innebär att du kan minska antalet sjukskrivningar på arbetsplatsen. Dessutom går jobbet snabbt, ofta tar det inte mer än några sekunder att byta hjul. Med en ergonomisk hjullyft sparar du både på personalen och arbetar mer effektivt.

Kapacitet

Med hjullyften kan du lyfta de flesta däck för personbilar. Den har en lyftkapacitet på 75 kilo, medan ett vanligt bildäck med fälgar oftast inte väger mer än uppemot max 30 kilo. Däcklyften har ett flexibelt grepp och kan fatta tag om ett hjul med en ytterdiameter på mellan 600–840 millimeter.