Halvcirkel
Manhattan kombilyft för rotorer 89-12106

Manhattan kombilyft för rotorer 89-12106

Produktförfrågan

Generell data

Maxlast: 140 kg

Styrning: proportionell styrning (PSH)

Egenvikt: 100 kg

Media: 6-7 bar

Artikelnummer: 89-12106

Serienummer: A6706

Det här lyftverktyget är en Manhattan kombilyft för rotorer. Det är ett specialanpassat verktyg som lyfter både mekaniskt och med vakuum. Med det mekaniska lyftverktyget kan du enkelt lyfta rotorer som väger mellan 20-140 kg. Eftersom det är ett kombinerat lyftverktyg kan du även använda lyften för annan typ av last, i detta fall metallplattor. Metallplattorna lyfter du istället med vakuumlyften. Just det här verktyget har även en Equalizer som gör att du kan balansera lasten med millimeter-precision. Detta gör det väldigt enkelt för operatören att styra lyftverktyget och lasten trots lyft av otymplig last i trånga utrymmen. Maxlasten för den mekaniska lyften är 140 kg och maxlasten för vakuumlyften är 50 kg.

Manhattan kombilyft för rotorer – hur fungerar den?

Eftersom det är ett kombinerat lyftverktyg kan du lyfta olika typer av last med de olika verktygen. När man ska lyfta rotorerna använder man sig av det mekaniska lyftverktyget som med hjälp av gafflar åker in i lasten från sidan och lyfter. När du plockat upp lasten med lyftverktyget känner Equalizern av hur mycket lasten väger och balanserar då ut så att lasten hänger rakt och sedan förflyttas stadigt och säkert. Om du istället vill lyfta metallskivor med lyften använder du vakuumlyften. Den greppar snabbt tag om lasten genom att du placerar vakuumkopparna på ovansidan av metallplattorna. Du förflyttar sedan enkelt plattorna utan att behöva göra några tunga lyft eller snedvridningar.

Specialanpassa med Equalizer

Equalizern kan monteras på alla våra lyftverktyg och den kontrollerar rörelsen i tryckluftsdrivna kraftenheter. Equalizern gör det möjligt att styra våra lyftverktyg med exakt precision eftersom den hela tiden balanserar lasten så att den hänger rakt. Lyftet blir då stabilt och säkert oavsett tyngd på lasten.