Halvcirkel
Lyft för fiberrullar 89-12258

Lyft för fiberrullar 89-12258

Produktförfrågan

Generell data

Maxlast: 40 kg

Styrning: proportionell styrning (PSH)

Egenvikt: 33 kg

Media: 6-7 bar

Artikelnummer: 89-12258

Serienummer: A6977

Med vår lyft för fiberrullar kan du smidigt lyfta rullar med fiberkabel eller andra typer av kabel på spolar. Rullyften lyfter genom en klämfunktion, som greppar runt rullens kanter. Det innebär att den även kan lyfta rullar utan mittrör. Att lyften greppar längs spolens kanter betyder att den får ett stadigt grepp, utan att riskera att skada den upprullade kabeln. Du lyfter smidigt tunga rullar, samtidigt som du skyddar den känsliga kabeln från repor och stötar.

Att använda en lyft för fiberrullar

I fabriken rullas fiberkabeln upp på stora spolar av en maskin. Dessa lyfter sedan en operatören från maskinen ner på en pall. Därefter staplar operatören rullarna på varandra tills pallen är fullpackad och körs i väg för vidare distribution. Med vår rullyft blir processen betydligt enklare. I stället för att lyfta rullarna för hand, så kan operatören använda lyftverktyget för att greppa och lyfta rullarna. Jobbet går snabbt och smidigt, utan tunga lyft.

Ett annat arbetsmoment som kan vara ansträngande att utföra manuellt är att vända rullarna från liggande till högkant. Med lyften för fiberrullar kan du enkelt vinkla rullarna från horisontellt till vertikalt läge hjälp av en tilt-knapp. Ett tungt arbetsmoment mindre innebär mindre slitage på axlar och rygg – och i längden en friskare personalstyrka.