Halvcirkel
Glas och vindrutor

Vakuumlyft glas - Lyfta glas och vindrutor

Att lyfta glas kan ofta vara både krångligt och tungt- exempelvis då stora glaspartier ska förflyttas varsamt utan att orsaka repor och skador på glaset. Lifts All tillverkar både vakuumlyftar och mekaniska lyftar som tryggt och säkert förflyttar glas som till exempel fönster, vindrutor eller andra glasskivor. Med en vakuumlyft kan du lyfta glasrutan och arbeta fritt med händerna utan att behöva hålla i det, något som effektiviserar arbetsflödet.

Vi specialtillverkar glaslyftar efter just ditt glas. Nedan kan du se exempel på några av de lyftar vi har tillverkat för våra kunder.

Vakuumlyft för glas- vad kan den användas till?

Lifts Alls vakuumlyftar för glas passar bra för hantering av exempelvis vindrutor för bussar, personbilar eller lastbilar. Men de går även bra för att lyfta fönster, glasskivor eller glasdörrar. Vi tillverkar lyftar som kan hantera både konvexa och konkava rutor.

Ofta används glaslyftar inom bilindustrin och verkstäder för att enkelt lyfta och montera vindrutor. De används även i produktionen av glasrutor, för att inspektera färdiga glasrutor utan att vara orolig för att glaset går sönder eller blir repat.

Vi tillverkar även glaslyftar med tilt och rotationsfunktioner, som ytterligare underlättar exempelvis montering eller inspektion av olika glasrutor.

Hur fungerar en vakuumlyft för glas?

Lifts Alls vakuumlyftar drivs av en pneumatisk cylinder som skapar ett tryck i lyftverktygets vakuumkoppar. Med hjälp av trycket greppar sugkopparna kring glaset och sedan kan operatören lyfta upp det, nästan helt utan att känna vikten av vare sig av glaslyften eller glaset. Det gör det enklare att bespara kroppen från onödigt slitsamma lyft och förlängningen få en mer ergonomiskt gynnsam arbetsplats.

Vilka fördelar finns det med att använda ett lyftverktyg för glas?

  • Vakuum är optimalt för att lyfta sköra ytor som glas eftersom det suger fast materialet, istället för att klämma det och riskera repor. Det innebär också att samma lyft ofta kan greppa glas av olika bredd, längd, vikt och höjd.
  • Stora tunga glaspartier eller andra kompakta material blir lätta att förflytta och hantera.
  • En person kan enkelt lyft en stor glasskiva utan att behöva be om hjälp från en kollega. En person kan sköta det jobb som förr krävde flera.
  • Vi tillverkar glaslyftar som möjliggör att man med händerna fria enkelt kan inspektera glaset i luften.

Är det säkert att lyfta glas med ett lyftverktyg?

Lifts Alls glaslyftar är utrustade med en grön lampa som indikerar att ett korrekt vakuumtryck är uppnått och att det är säkert att lyfta. Maskinen är också konstruerade med en lastvakt som säkerställer att lasten inte går att lossa oavsiktligt i luften. På så vis blir hanteringen säker och smidig i varje steg.