Halvcirkel
Tunnlyft 89-12248

Tunnlyft 89-12248

Produktförfrågan

Generell data

Maxlast: 250 kg

Styrning : proportionell styrning (PSH)

Egenvikt: 31 kg

Media: 6-7 bar

Artikelnr: 89-12248

Serienr: A6966

Broschyr: Lifting barrels and drums (pdf).

Vår tunnlyft är ett mekaniskt lyftverktyg som lyfter tunnor och fat upp till 250 kilo. När det inte passar att använda en vakuumlyft, exempelvis när det inte går att fästa en sugkopp i tunnans lock, rekommenderar vi att använda just en mekanisk lyft. Det innebär i detta fall att lyftverktyget greppar tunnan genom att klämma runt dess kanter. Lyftverktyget är justerbart för att passa olika höga tunnor och även tunnor med olika stor diameter.

Tunnlyften greppar under lockets kanter, sedan lyfter verktyget med hjälp av en tryckluftscylinder. Därefter kan du enkelt placera tunnan där du vill ha den, exempelvis på en pall eller in i en hylla. Tunga tunnor blir nästintill viktlösa. Det innebär att du ensam kan bära tunnor upp till 250 kilo.

Tunnlyften har ett längre handtag, vilket gör att du kan lyfta tunnorna högre upp utan att böja dig. Du kan också lyfta låga eller höga tunnor utan att hamna i en obekväm arbetsställning. Oavsett om du vill placera dina tunnor högt upp, på en pall, tömma dem eller vända dem upp och ned så kan vi konstruera en tunnlyft för dig. Berätta om hur din materialhantering ser ut för våra duktiga försäljningsingenjörer, så tar dem fram ett förslag på en passande lösning. Vi har lång erfarenhet av att lyfta tunnor, kaggar och andra kärl.