Halvcirkel
Lyft för glasskivor 89-12173

Lyft för glasskivor 89-12173

Produktförfrågan

Generell data

Maxlast: 100 kg

Styrning: proportionell styrning (PSH)

Egenvikt: 45 kg

Media: 6-7 bar

Artikelnummer: 89-12173

Serienummer: A6832

Broschyr: Lifting windscreens (pdf). 

Lyft för glasskivor är ett lyftverktyg för dig som lyfter och hanterar glasskivor i olika storlekar. Lyftverktyget lyfter glasskivorna smidigt och säkert med vakuum. Med denna lyftlösning är det möjligt för endast en operatör att utföra lyftet på egen hand. Ett arbete som normalt sett kräver minst två personer för att lyfta. Vakuumlyften är enkel för alla att använda och manövrera och effektiviserar ditt arbete.

Lyft för glasskivor – Hur fungerar den?

Lyften har en maxlast på 100 kg och lyftet görs med hjälp av vakuum. Vakuumkopparna placerar du i mitten av glasskivan. När lampan sedan lyser grönt indikerar den att det är säkert för dig att utföra lyftet. Under lyftet är det även möjligt att tilta glasskivan 90°. När du förflyttat glasskivan till önskad plats trycker du sedan på den röda knappen för att avlägsna vakuumkopparna och verktyget från lasten. Just detta lyftverktyg går att rotera manuellt. Vakuumkopparna längst ut på verktyget går att ta bort när du lyfter kortare glasskivor. Är glasskivorna smalare använder du dig endast av de nedersta vakuumkopparna jämnt fördelade på glasskivan under lyftet.

Specialanpassade lyftlösningar

Vi designar lyftverktyg efter ditt behov och den arbetsmiljö du arbetar i. Maxlast, tilt, rotation etc. går att justera för att vara optimalt utifrån dina förutsättningar och den last du lyfter. Vi har lång erfarenhet av att producera skräddarsydda lyftlösningar och har designat över 4000 unika lyftverktyg. Se fler och läs mer om några av våra olika lyftverktyg för glas och skivor här.