Halvcirkel
Gasflasklyft

Gasflasklyft

Produktförfrågan

Generell data

Maxlast: 100 kg

Kontroll: proportionell styrning (PSH)

Vikt: 22,5 kg

Media: 6-7 bar

Serienummer: A7192

Artikelnummer: 89-12356

Lifts Alls gasflasklyft lyfter gasflaskor upp till 100 kg. Med hjälp av en tryckluftcylinder drivs lyftverktyget, som suger fast lasten med vakuumkoppar. Kopparna håller lasten i ett fast grepp. Den blir viktlös och mycket enkel att flytta. Med hjälp av en gasflasklyft kan företag inom gasindustrin effektivisera sin materialhantering och samtidigt göra arbetet mer ergonomiskt för de som hanterar gasflaskorna.

Lyft gasflaskor säkert

Gasflasklyften är utrustad med flera funktioner som gör den säker att använda:

  • Eftersom lyften drivs av tryckluft i stället för elektricitet finns det inga antändningskällor. Lifts All kan utfärda ett certifikat som intygar att lyften inte behöver ATEX-märkas, eftersom den inte kan antändas.
  • Gasflaskor är särskilt känsliga och bör inte utsättas för stötar eller slag. Gasflasklyften är konstruerad för att hantera lasten varsamt och säkert. Dessutom finns en lastvakt installerad, som gör att lyftverktyget långsamt sjunker mot marken om ett tryckfall skulle uppstå.
  • Lyften greppar med hjälp av sugkoppar i stället för ett mekaniskt grepp. Därför förblir flaskorna intakta, utan repor och skrapmärken.

Tidsbesparande lyft

Med en gasflasklyft kan du påskynda processen att flytta och positionera gasflaskor. Eftersom operatören inte blir fysiskt trött kan han eller hon bibehålla samma takt genom hela arbetspasset. Det innebär att mer arbete blir klart på mindre tid och förbättrar i slutänden resultatet.

Användarvänlig design

Lyftverktyget är mycket enkelt att använda, med intuitiva kontroller. Det kommer även med en tydlig instruktionsmanual. Det innebär att operatören snabbt lär sig verktyget, vilket minskar inlärningskurvan och ökar produktiviteten. Skulle frågor dyka upp finns Lifts All alltid tillgängliga för att beskriva hur verktyget ska hanteras.