Halvcirkel
Ergonomiska lyftsystem

Ergonomiska lyftsystem för din arbetsplats

Generell data

Maxlast: 600 kg

Lyfthöjd: 1,5-8 m

Ett komplett ergonomiskt lyftsystem består av en optimerad kombination av:
Travers eller vikarmskran gör att lasten kan flyttas fritt inom ett förutbestämt område.

Bal-Trol gör lasten viktlös samt höjer och sänker den.

Gripdon är ett slags lyftverktyg som greppar lasten med exempelvis en vakuumkopp, genom en kläm-mekanik eller med en krok.

Klicka på bilden för illustrationer av de olika delarna i våra lyftsystem.

Ett ergonomiskt lyftsystem från Lifts All består av travers eller kran, lufttelfern Bal-Trol och ett lyfthjälpmedel (eller gripdon som det också kallas).  Ett sådant system garanterar säkra, ergonomiska och energisnåla lyft. De allra flesta lager och industrier gagnas av att använda sig av ett lyftsystem. Att implementera en lyft i till exempel en produktionslina, monteringsprocess eller vid andra repetitiva lyftmoment kan göra stor skillnad. Eftersom lasten blir tyngdlös så blir arbetssituationen mer ergonomisk. Det innebär att fler arbetsmoment blir tillgängliga för fler personer. Dessutom bidrar det till en friskare personalstyrka med färre sjukskrivningar. Alla Lifts Alls lyftsystem är anpassade efter kundens specifika behov och förutsättningar. Med hjälp av ett komplett lyftsystem kan du på ett ergonomiskt sätt lyfta säckar, kartonger, tunnor, rullar och mer.

Komponenter i ett komplett lyftsystem

Våra traverser och vikarmskranar gör det möjligt att lyfta på ett större område av arbetsplatsen. Utifrån dina behov tar vi fram en lösning som säkerställer ett effektivt arbetsflöde just för dig. Våra traverser finns i olika utföranden och längder. Kranarna finns tillgängliga som för vägg- eller takmontage, eller monterad på en pelare på golvet. En populär lösning är vår mobila vikarmskran FlexiCrane Mobile, som du kan flytta runt och använda där du behöver den som mest.

Till kranen eller skensystemet kopplar man en lufftelfer kallad Bal-Trol. Den i sin tur är kopplad till ett lyfthjälpmedel. Med en Bal-Trol blir lasten viktlös samt går även att höja och sänka. Våra lyfthjälpmedel finns i en enorm variation, beroende på vad du vill lyfta. Vi har tillverkat över 4000 lösningar sedan företagets start 1994. Läs mer om våra lyfthjälpmedel för olika objekt här.