Halvcirkel
Kombilyft för fat och dunkar 89-11989

Kombilyft för fat och dunkar 89-11989

Produktförfrågan

Generell data

Maxlast: 200 kg

Styrning: proportionell styrning (PSH)

Vikt: 28 kg

Media: 6-7 bar

Artikelnummer: 89-11989

Serienummer: A6567

Vår kombilyft för fat och dunkar lyfter mycket tunga kärl med ett knapptryck. Kombilyften kan dels lyfta med ett mekaniskt grepp, dels med hjälp av en krok. På så vis kan du använda ett och samma lyftverktyg till många olika produkter. Lyften har en kapacitet på 200 kilo, vilket innebär att fat och dunkar som tidigare var i princip omöjliga att lyfta, nu kan lyftas av en enskild person.

Lyfta fat

För detta lyftverktyg utvecklade Lifts All en ”saxfunktion”; en funktion som möjliggör att  lyftverktyget inte bara lyfter med hjälp av dess cylinder, utan med hjälp av dess tyngd. Ju tyngre lyften bär, dess starkare blir greppet. Även mycket tung last hänger alltså stadigt. Saxfunktionen gör att lyften kan få ett fast grepp kring kanterna på fat utan greppbara överhäng på lockets kanter.

Lyfta dunkar

Med lyftverktygets krok kan det även lyfta till exempel dunkar eller hinkar. En smidig lyftlösning för alla kärl med ett handtag. När du inte längre behöver kroken går den enkelt att fälla in. Den sitter på plats med hjälp av en inställningsbult, redo för att fällas ut igen när du behöver den.

Lyft för olika industrier

Den här lyften är utvecklad för läkemedelsindustrin, men kan likaväl användas inom exempelvis dryckesindustrin eller andra industrier som hanterar stora kärl med torrt eller flytande innehåll.