Halvcirkel
Tunnlyftare 89-12055

Tunnlyftare 89-12055

Produktförfrågan

Generell data

Maxlast: 25 kg

Styrning: proportionell styrning (PSH)

Egenvikt: 16,5 kg

Media: 6-7 bar

Artikelnummer: 89-12055

Serienummer: A6609

Broschyr: Lifting barrels and drums (pdf).

Lifts Alls tunnlyftare använder vakuumteknologi för att greppa och lyfta tunnor upp till 25 kg. Ett säkert och energisnålt sätt att flytta lasten dit du behöver, utan fysisk ansträngning. Förutom tunnor kan tunnlyftaren även lyfta dunkar, fat och kaggar. Operatören lyfter upp tunnan med ett enkelt knapptryck. Därefter hänger tunnan tyngdlöst i luften vilket gör det lätt att flytta den till önskad plats. Med Pro Speed Handle-kontrollen kan tunnan flyttas i höjdled, till exempel upp på en hylla eller pall.

Tunnlyftare som lyfter och tömmer tunnor

Utan ett lyfthjälpmedel kan det vara utmanande att tömma stora tunga tunnor manuellt. Denna vakuumlyft har en ratt som operatören vrider på för att vinkla tunnan i luften, till exempel för att tömma innehållet i ett annat kärl. Funktionen går också att använda för att placera tunnan horisontellt. Operatören står hela tiden bekvämt utan att behöva böja sig i oergonomiska ställningar.

Lyftverktyg för känsliga miljöer

Just denna tunnlyftare är tillverkad i rostfritt stål, men den går även att få lackad. Rostfritt stål har fördelen att det är både tåligt och enkelt att rengöra. Det betyder att det är praktiskt att använda i renrumsmiljöer eller i verksamheter som hanterar livsmedel och dryck. Tunnlyftaren kan dessutom anpassas för att uppfylla specifika branschkrav, exempelvis om du behöver lyfta kemikalier. Vi kan även utfärda Atex-dokumentation.