Halvcirkel
Lyftverktyg

Komplett leverantör av lyftverktyg

Lyftverktyg och ergonomiska lyfthjälpmedel från Lifts All

Söker du lyftverktyg som värnar om dina anställdas välmående och företagets ekonomi? Då ska du vända dig till oss på Lifts All. Vårt utbud av lyftredskap och tjänster sträcker sig idag till lyftverktyg, traverssystem, lättviktskranar, reservdelar, installation och service. Vår lyftutrustning är tryckluftsdriven, vilket ger dig en säker och energisnål lösning.

Vi hjälper dig att reducera antalet arbetsskador med våra ergonomiska lyftverktyg för laster i allmänhet upp till 150 kg och i synnerhet de vikter som man lätt gör misstaget att tro att man klarar av själv. En frisk personalstyrka betyder högre produktivitet och lägre kostnader. Läs mer om våra olika typer av lyftdon nedan.

Läs mer
Lyftutrustning

Utöver våra kundanpassade lyftverktyg erbjuder Lifts All erbjuder ett noga framtaget utbud av ...

Läs mer
Skräddarsydda lyftredskap

Lifts All skräddarsyr lyftredskap och lyftverktyg för att passa exakt in i din arbetsplats ...

Läs mer
Ergonomiska lyftsystem

Ett ergonomiskt lyftsystem från Lifts All består av travers eller kran, lufttelfern Bal-Trol ...

Läs mer
Bal-Trol & Telfer

Alla våra lyftverktyg drivs av en Bal-Trol. Bal-Trol är en unik pneumatisk lyftcylinder som ...

Läs mer
Vikarmskranar

Lifts All har utvecklat ett flertal smidiga vikarmskranar som utklassar många andra kranar i ...

Läs mer
Svängkranar

Lifts Alls erbjuder olika typer av svängkranar så som pelarsvängkranar (s.k. ...

Läs mer
Traverser

När använder man en travers? En travers använder man när man vill ha stor flexibilitet att ...

Läs mer

Lyftverktyg

Ett lyftverktyg är ett redskap som underlättar lyft av exempelvis lådor, säckar eller rullar. Lyftverktyg kallas ibland för lyftdon, gripdon eller lyftok. Ofta är det utrustat med vakuumkoppar eller en klämfunktion som greppar lasten. Genom en tryckluftcylinder som är kopplat till verktyget blir lyftobjektet viktlöst. Lifts Alls lyftredskap används därför ofta inom lager och distribution för att underlätta personalens arbete med att montera, plocka och packa produkter. Där man tidigare lyfte för hand används idag ofta lyfthjälpmedel för att jobba mer effektivt och ergonomiskt, samt att skydda både personalen och produkterna de hanterar.

Komplett lyftsystem

Ett lyftverktyg med en tryckluftcylinder kopplat till en kran eller ett skensystem skapar ett komplett lyftsystem. Med hjälp av rätt lyftutrustning klarar du de flesta tunga eller lätta lyft – Lätt, snabbt och säkert!

Specialister på lyftverktyg sedan 1994

Vi har både ett standardutbud och tillverkar skräddarsydd lyftutrustning. Tillsammans jobbar vi för att hitta en lösning som passar era behov och för att skapa en bättre arbetsmiljö. Lifts All underlättar arbetet för dig som arbetar inom industrirelaterade områden och som lyfter stort som smått varje dag. Vi har tillverkat tusentals lyftredskap genom åren och har stor erfarenhet av att lösa olika typer av lyftproblem.

Lyftverktyg för olika laster och branscher

Vi har ett brett utbud av lyftredskap anpassade för olika produkter och industrier. Några av dem kan du läsa om här. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta oss!

Kundanpassade lyftverktyg

Att anpassa lyftverktyg för kunders behov är Lifts Alls expertis och vanligaste uppdrag. Vi kan lyfta nästintill vad som helst, med ett av våra skräddarsydda lyftredskap. Våra kompetenta konstruktörer tar gärna fram en vakuumlyft, mekanisk lyft eller kombilyft som passar just din last.

Lyftverktyg för flera produkter

Våra kombilyftar samt multilyften Basic är särskilt anpassade för att kunna lyfta flera produkter med samma lyft.

Lyftverktyg för rullar

Med hjälp av bland annat en expanderande kolv kan vi lyfta och tilta rullar inifrån dess kärna. På så vis behålls rullen intakt, utan märken.

Lyftverktyg för skivor

Våra skivlyftar ProWood lyfter skivor. Stora som små otympliga skivor lyfts och tiltas med enkelhet.

Lyftverktyg för säckar

Våra lyktredskap för säckar finns både som vakuumlyft och mekanisk lyft. Vakuumlyften passar bra för täta material, medan den mekaniska lyften passar bra för porösa material.

Lyftverktyg för lådor

Våra lådlyftar finns i olika versioner beroende på storlek, material och vilken typ av låda du ska lyfta. Oftast kan lådor lyftas med hjälp av sugkoppar, men vi har även skapat mekaniska lyftar och Manhattan-lådlyftar som lyfter lådorna extra högt.