Halvcirkel
SPEED-Loader för containerlastning

Lasta bagage med SPEED-Loader

Produktförfrågan

Generell data

Lastningshastighet: 10 väskor/minut

Lyftkapacitet: 40 kg

Lyfter från: Karuseller

Lyfter till: Containrar och vagnar

Energiförsörjning: Vägguttag standard eller trefas

Energiförbrukning:
<5 W i sleep mode
<300 W vid kontinuerlig användning

Artikelnummer: 96-10074

Broschyr: Ergonomics through innovation (pdf).

SPEED-Loader är ett lätt, eldrivet lyfthjälpmedel med precis och intuitiv styrning. Konceptet är likt containerlastningens original; Container Loading System (CLS), men speciellt utvecklad för att passa lastning från lutande karuseller. Den ledade armen kombinerad med den teleskopiska modulen gör att lyfthjälpmedlet får en fenomenal räckvidd inuti containern. Det är således lätt att nå alla hörn, från botten till det översta lagret av väskor.

SPEED-Loader: En bagagelyft med motorcykelaction

För att aktivera SPEED-Loader placerar man handen på ett av de två handtagen. Handtagen är identiska och styr lyfthjälpmedlets rörelser på samma sätt, med proportionell hastighet, likt ett motorcykelhandtag. En infraröd sensor känner av handen och lyften är omedelbart redo att lyfta bagage vid användarens minsta vink. Enkelt! Så fort handen lämnar handtaget står SPEED-Loader helt stilla och går inte att rubba, förrän en av sensorerna aktiveras igen. Man kan lätt byta handtag medan man jobbar, för att hela tiden ha en ergonomisk kroppsställning medan man lastar bagage in i containern.

Säkra lyft och säker parkering

Den teleskopiska modulen sitter i en vagn (monterad i ett traverssystem) med en axel som gör att modulen kan vridas 90 grader i förhållande till vagnen. På så sätt kan SPEED-Loader parkeras ovanför karusellen, utan att vara i vägen för personal, bagage och fordon på arbetsplatsen.

SPEED-Loader lastar effektivt ur lutande karuseller in i containrar.