Halvcirkel
Lyft för skåp 89-12071

Lyftverktyg för skåp

Produktförfrågan

Generell data

Maxlast: 80 kg

Styrning: proportionell styrning (PSH)

Egenvikt: 60 kg

Media: 6-7 bar

Artikelnummer: 89-12071

Serienummer: A6617

Vår lyft för skåp går att använda för många olika typer av förvaringsmöbler. Till exempel passar den för att lyfta köksskåp, garderober, skänkar eller sideboards. Vi anpassar lyften så att det passar perfekt för dimensionerna på just de möbler du behöver lyfta.

Lyft för skåp som tillverkas i möbelindustrin

Idag är vår vakuumlyft för skåp flitigt använd inom möbelindustrin. Där lyfter den stora köksskåp upp till 80 kilo, men vi kan även kundanpassa den för att lyfta lättare eller tyngre möbler. Istället för att behöva be en kollega om hjälp med att lyfta upp eller lägga ned ett skåp, så kan vårt lyfthjälpmedel göra jobbet. Operatören för bara lyftens vakuumkoppar mot objektet, och greppar med ett enkelt knapptryck. Tack vare vakuumteknologi får lyften ett fast grepp om sidorna. Det går sedan att lyfta, tilta och lägga ner skåpet på exempelvis ett rullband.

Vakuumlyftar är säkra och ekonomiska

Lyftverktyget drivs av vår tryckluftstelfer Bal-Trol. Att använda en vakuumlyft är ofta ett överlägset alternativ till el. Det är energisnålt och säkert i fuktiga miljöer. Lyftverktyget behöver ingen strömförsörjning för att fungera, vilket gör det säkert även i dammiga miljöer som exempelvis möbelfabriker. Dessutom stannar lyftaren av sig själv om vakuumtrycket skulle falla, och lasten sjunker långsamt och försiktigt ned mot marken.