Halvcirkel
Svängkranar

Svängkranar

Lifts Alls erbjuder olika typer av svängkranar så som pelarsvängkranar (s.k. kolonnsvängkranar) och väggsvängkranar. Läs mer om de olika kranarna nedan.

Vad är en svängkran?

En svängkran är en lyftanordning som kan svänga eller rotera horisontellt. Svängkranen består ofta av en bom eller balk, som ibland har ett stag över eller undertill. Lifts Alls svängkranar är tillverkade i aluminium och är därför mycket lätta. De finns tillgängliga som pelarsvängkran eller väggsvängkran.

Svängkranar med lyftverktyg

Lifts Alls sortiment innefattar olika typer av pelarsvängkranar och väggsvängkranar. De olika kranarna kombineras med fördel med ett av våra skräddarsydda lyftverktyg för lager och industrier. Lyftverktyget köps separat och går att anpassa efter vad ni har behov av att lyfta. Tillsammans med tryckluftcylindern Bal-Trol, tar kranarna och lyftverktygen vikten av lyftobjektet. Kranen går sedan att använda till att placera material exempelvis i hyllor, på vagnar eller bord.

Manuella lyft sliter på kroppen. När personalen kan jobba mer ergonomiskt blir arbetsplatsen genast säkrare. Lifts Alls svängkranar är mycket mjuka och lätta att arbeta med eftersom de är tillverkade i lättviktigt aluminium. Eftersom de är konstruerade för att lyfta tyngder upp till 250 kilo är de mer kompakta och mindre än svängkranar för större och tyngre laster. Kranen är manuell, vilket innebär att du förflyttar den sidledes genom att dra.

Läs mer
Svängkran XS i aluminium 100 kg

Svängkran XS är vår lättaste svängkran tillverkad i lättviktigt aluminium. Trots dess ...

Läs mer
Svängkran i aluminium 125 kg

Svängkran 125 kg är vår smidiga svängkran för laster upp till 125 kilo. Kranen har en mjuk ...

Läs mer
Svängkran i aluminium 250 kg

Vår svängkran i aluminium 250 kg är en av våra kraftigaste kranar, som klarar att lyfta de ...

Läs mer

Svängkranar med olika kapacitet

Svängkranarna finns tillgängliga i olika typer av längder och höjder med olika lyftkapacitet. Högsta standardkapacitet är 250 kilo, men vi kan även kundanpassa kranarna för tyngre vikter. Lifts Alls svängkranar är mindre och smidigare eftersom de är anpassade för lättare laster än exempelvis stora industrisvängkranar som är dimensionerade för flera ton.

– Svängkran XS i aluminium 100 kg

Svängkran XS är vår minsta svängkran har en lyftkapacitet på 100 kilo och är 2-3 meter lång.

– Svängkran i aluminium 125 kg

Svängkrani aluminium 125 kg har en lyftkapacitet på 125 kilo och är 2-6 meter lång.

– Svängkran i aluminium 250 kg

Svängkran i aluminium 250 kg är en av våra kraftfullaste svängkranar och har en lyftkapacitet på 250 kilo och är 2-5 meter lång.

– Övriga svängkranar

Vi hjälper dig gärna att välja rätt kran för din verksamhet. Förutom vårt standardsortiment kan vi vid behov ta fram svängkranar i andra längder och med högre eller lägre kapacitet. Kontakta oss gärna för ett förslag som är skräddarsytt efter dina förutsättningar.

Pelarsvängkran eller väggsvängkran – Olika monteringsmöjligheter

Svängkranar finns för montering på pelare eller vägg. Läs mer om olika typer av montering nedan.

Pelarsvängkran

Pelarsvängkranar kallas ibland även för kolonnsvängkranar. De är monterade på en fristående eller befintlig pelare. Fristående pelare finns tillgänglig i olika längder beroende på hur högt du vill lyfta. En pelarsvängkran ger optimerad svängradie, den har större rotationsyta eftersom inga väggar tar emot. En pelarsvängkran kräver inga bärande väggar att fästa i, den är dessutom oftast fri att placera på valfri plats så länge golvet har tillräcklig bäring.

Väggsvängkran

Väggsvängkranar är monterade på väggen. En väggsvängkran optimerar golvytan under kranen, eftersom det inte krävs någon plattform för kranen att stå på som tar upp arbetsyta. Våra väggsvängkranar fungerar ofta bra för arbetsplatser som ofta lyfter, packar eller hanterar föremål intill en vägg.

Fördelar med en svängkran

  • Svängkranar ger goda ergonomiska förutsättningar för de anställda eftersom manuella lyft reduceras.
  • Genom att implementera en enkel svängkran i arbetsflödet skapar du en säkrare arbetsplats.
  • Att arbeta med en svängkran är enkelt och smidigt. Kranarnas pelare finns i olika längder. Genom manuell hantering förs kranen enkelt sidledes.
  • En svängkran i aluminium är ofta ett smidigare, lättare och prisvärdare alternativ.
  • Genom att arbeta med svängkranar får du hög precision i arbetet, eftersom du inte behöver använda fysisk kraft för att förflytta objekt.

Svängkranar för olika branscher

Svängkranar kan användas inom många olika företag inom varierande branscher. Bland annat verkstäder, lager och industrier behöver ofta lättviktiga svängkranar eller vikarmskranar för att flytta och placera gods, kartonger, rullar eller råmaterial. Med rätt kran på rätt plats optimerar du arbetsytan och produktionsprocessen.  Flera separata kranar kan med fördel användas vid olika arbetsstationer i tillverkningsprocessen. Kontakta gärna våra kompetenta försäljningsingenjörer och beskriv vad du har behov att lyfta, så tar de fram en skräddarsydd lösning för just din bransch.