Halvcirkel
Kombilyft för flänsar 89-12261

Kombilyft för flänsar 89-12261

Produktförfrågan

Generell data

Maxlast: 40/ 63/ 79 kg

Styrning: proportionell styrning (PSH)

Egenvikt: 11,1 kg

Media: 6-7 bar

Artikelnr: 89-12261

Serienr: A6987/6988

Vår kombilyft för flänsar lyfter industriflänsar upp till 79 kilo. Den kan även lyfta flänshjul, kragar eller flänshjul. Lyftverktyget har flera olika underdelar som greppar flänsarna på olika sätt. Dels går de släta flänsarna att lyfta med vakuumkoppar som suger fast lasten med vakuumtryck, dels kan de gängade flänsarna lyftas med ett mekaniskt grepp som klämmer fast lasten.  Att investera i en kombilyft innebär att du kan använda ett och samma verktyg till olika objekt. Det spar utrymme i lokalen och du slipper dessutom montera och demontera olika lyftverktyg. Att koppla av och på de olika applikationerna går på några sekunder.

Kombilyft för flänsar – ergonomisk och enkel att använda

Kombilyften för flänsar är utrustad med en enkel kontroll, som greppar/släpper och lyfter/sänker lasten. På kontrollen ställer du också in om du vill lyfta med vakuumtryck eller mekaniskt grepp. Kontrollen har två smidiga handtag, vilket gör att du får ett stadigt grepp och samtidigt arbetar ergonomiskt.

Likt alla våra lyftverktyg är kombilyften för flänsar ergonomiskt utformad för att operatören alltid ska kunna stå i en bekväm arbetsposition när han eller hon använder lyften. Den tar nästintill hela tyngden från lasten. Det innebär att en person kan lyfta last som förut har krävt två personer för att lyfta. Även upprepade lyft blir betydligt enklare att utföra med lyfthjälpmedel till hands.