Halvcirkel
Schiphols flygplats (Nederländerna)

Amsterdam Schiphol flygplats (Nederländerna)

Schiphol installerade de första Lifts All bagagelyftarna redan 2013. Idag har flygplatsen fler än 100 bagagehanteringssystem som de använder varje dag. Bagageutrustningen inkluderar vakuumlyften Basic och containerlastaren CLS. Bagagehanterarna använder CLS för att flytta bagage från rullband till containrar snabbt, utan att behöva lyfta eller bära. Basic hjälper bagagehanterarna att lyfta väskor med hjälp av vakuumteknologi som gör att lasten nästan känns viktlös.

På Schiphol flygplats har man inte längre en rutin av att lyfta väskor manuellt. Det betyder att flygplatsen kan upprätthålla gällande hälsodirektiv. Dessutom har lyftverktygen gjort arbetet på bagagehanteringen mindre krävande, vilket främjar hälsa och hållbarhet bland de anställda.

 

En film från Schiphol flygplats och nederländska arbetsinspektionen, där Lifts Alls allroundlyft Basic och Container Loading System (CLS) tas upp som alternativ till helt manuell bagagehantering.

Container Loading System installerat på Schiphol flygplats.

En bagagehanterare använder CLS på Schiphol, vid en hög lateral som skulle vara väldigt slitsam för kroppen att lyfta bagage från utan lyfthjälpmedel.

Skissen visar en bagagehanterare som lastar från en karusell till olika containrar med vår CLS på Schiphol. 

Lateralerna är placerade på olika nivåer på vissa bagageområden. Vår CLS är därför justerbar i höjdled.