Halvcirkel
Lyft för metalldelar 89-12120

Lyft för metalldelar 89-12120

Produktförfrågan

Generell data

Maxlast: 11 kg

Styrning: balansering

Egenvikt: 14,2 kg

Media: 6-7 bar

Artikelnr: 89-12120

Serienr: A6733

Det här är vår lyft för metalldelar som är specialtillverkad för att lyfta bildelar i form av plåtbuntar. Lyftverktyget gör det enkelt och smidigt att förflytta plåtbuntarna från bord ner till pallkragar. Plåtbuntarna väger ca 2 kg styck och lyften kan lyfta upp till 5 plåtbuntar per lyft. Detta gör att operatören slipper repetitiva lyft och får jobbet gjort betydligt snabbare. Genom att använda dig av verktyget sparar du på rygg och axlar och arbetet blir mer ergonomiskt. Lyften har både automatisk start och utbalansering för att lyftet ska ske smidigt och säkert. Det är också möjligt att vrida styret något. Det blir då enklare för operatören att förflytta lasten i sidled. Det gör också det enklare att använda lyftverktyget i miljöer med trånga utrymmen.

Lyft för metalldelar – hur fungerar den?

Det här är en mekanisk lyft som lyfter upp plåtbuntarna med hjälp av två klossar som greppar lasten från sidorna. När plåtbuntarna klämts fast förflyttar du sedan lasten till önskad plats, exempelvis ner i pallkrage. Det går även att delvis vrida styret när du lyfter om det skulle behövas. Verktyget balanserar lasten smidigt och säkert under hela lyftet. För extra säkerhet är den även utrustad med en lastvakt så att det inte är möjligt för lyften att släppa lasten mitt i ett lyft. Om den inte greppar lasten på ett helt korrekt sätt är det därför inte möjligt att lyfta. Maxlasten för det här lyftverktyget är 11 kg.

Specialanpassat för just det du ska lyfta

Vi specialanpassar lyftverktyget så att det passar för just dina behov och den miljö där du lyfter. Lyftlösningen går att anpassa om du vill lyfta liknande föremål men i andra storlekar eller annat material samt ändra maxlasten för verktyget. Det är även möjligt att lacka verktygen i valfri färg. Vanligtvis lackar vi alla våra verktyg i rött, men här har kunden haft önskemål om att få verktyget lackat i blått istället.