Halvcirkel
Basic bagagelyft med krok

Basic bagagelyft med krok

Produktförfrågan

Generell data

Lyfthöjd: 1,5 m

Lyftkapacitet: 35/ 50 kg

Rotation av last: oändlig

Ljudnivå mjuk väska: 66 dB

Ljudnivå hård väska: 0 dB

Artikelnr (max 35 kg): 93-10034 (vertikal), 93-10035 (horisontell)

Artikelnr (max 50 kg): 93-10003 (vertikal), 93-10032 (horisontell)

Broschyr: Baggage handling made easy

Basic bagagelyft med krok- En ergonomisk bagagelyft som ersätter manuella lyft

Basic bagagelyft med krok är en allroundlyft, perfekt för flygplatser där lyft av bagage måste gå snabbt och smidigt. Bagagelyften ersätter manuella lyft. Det innebär att risken för förslitningsskador och andra arbetsrelaterade skador minskar drastiskt. Bagagehanteraren slipper obekväma arbetsställningar och sneda lyft som är vanligt förekommande vid bagagelyft. Bagagelyften används frekvent på både stora och små flygplatser där man lyfter bagage från öppna vagnar till transportband.

Kontrollerade lyft

Så fort Basic landar på en yta hugger den fast och är redo att lyfta lasten. Användaren bestämmer själv när och hur snabbt han eller hon vill lyfta med upp- och nedknapparna. Knapparna ger proportionell hastighet, det vill säga ju mer man trycker in knappen desto snabbare lyfter eller sänker man Basic. Proportionaliteten i kombination med den ändlösa rotationen av lasten gör det lätt att placera lasten mer försiktigt och exakt.

Intuitiv och lätt att lära sig

Handtaget passar stora som små händer och man skiftar enkelt från en vänsterhänt till en högerhänt användare utan att behöva göra några justeringar. Tack vare den ergonomiska designen och den intuitiva styrningen går det snabbt att lära sig att använda Basic. Användaren märker snart att jobbet går både snabbare och lättare jämfört med att lyfta själv eller med hjälp av arbetskamrater. Därmed får användaren en bättre ergonomisk arbetssituation och arbetsskadorna minskar snabbt.

Säker lyfthjälp

Basic är ett pålitligt lyftredskap. Uppnås inte den förbestämda vakuumnivån kommer inte Basic tillåta att lyft sker. Om vakuumnivån sjunker under själva lyftet så sänker sig Basic långsamt mot golvet. För att släppa bagaget finns två alternativ:

1. Släpp i luften – ett distinkt tryck på den röda knappen släpper bagaget.
2. Avlastning först – kräver att bagaget vilar på en yta innan Basic tillåter att lasten släpps då den röda knappen trycks in.

Pålitlig lyftteknik

Lifts All har erfarenhet av tillverkning av lyfthjälpmedel sedan 1994. Sedan dess har vi tagit fram tusentals olika skräddarsydda lyftlösningar. Ur denna väl beprövade och pålitliga teknik har vi utvecklat vakuumlyften Basic.

Här används vakuumlyften Basic för att lasta bagage från rullband till vagn.