Halvcirkel
Fat

Fatlyftar

Lifts Alls fatlyftar har använts inom dryckesindustrin sedan många år tillbaka. Med en tunnlyft kan du enkelt optimera arbetsflödet och samtidigt minska förslitningsskador hos operatörerna.

 

Funktioner

  • Våra fatlyftar kan greppa fatet genom vakuumtryck eller med mekaniskt grepp. Vilken lyft du ska välja beror bland annat på om du vill lyfta från fatets sida eller topp, eller om du vill greppa genom att klämma fast fatet i dess kanter. Oavsett om du väljer en vakuumlyft en mekanisk lyft säkerställer vi alltid att lyften är optimerad för ergonomiska lyft.
  • Det spelar ingen roll vilken storlek det är på faten du vill lyfta, vi skräddarsyr lyften för att passa just ditt fat. Exempel på fat vi kan lyfta är ölfat, ölkannor och kegs.
  • Förutom att lyfta kan du välja till tilt eller rotationsfunktioner, om du exempelvis vill vända på faten eller placera dem i en annan position.

 

Fatlyftar för bryggerier och dryckesindustrier

Många stora eller mindre bryggerier väljer att utrusta sina anställda med fatlyftar för att förbättra deras arbetsmiljö. Även att lyfta mindre fat är ansträngande för rygg och armar och kan i längden leda till förslitningsskador. Med en fatlyft säkerställs en trygg och ergonomisk arbetsmiljö för alla som dagligen lyfter små eller stora fat.

Ofta kommer livsmedelshantering och dryckeshantering med särskilda krav på renlighet. Vi har stor erfarenhet av att anpassa lyftverktyg för renrumsmiljöer. Det kan bland annat innebära att ha särskilt släta fogar, att lyftarna är tillverkade av rostfritt stål, eller att de är designade för att kunna rengöras enkelt. Vid behov kan vi ta fram särskilt klassade lyfthjälpmedel för renrum.

Se ett urval av våra fatlyftar nedan. Kontakta oss gärna för ett skräddarsytt förslag på en lyft för just dina fat.