Halvcirkel
Electric Container Unloading System (e-CUS)

Electric Container Unloading System (e-CUS)

Generell data

Maxlast: 40 kg

Lyft/minut: 20 väskor

Media: 230 V

Arikelnummer: 96-10091

Broschyr: Baggage handling made easy

E-CUS (Electric Container Unloading System) är Lifts Alls containeravlastare. Den används på flygplatser för att lasta ur containrar på rullband på ett säkert och ergonomiskt sätt.

Hur e-CUS används

e-CUS går enkelt att placera vid containerns öppning tack vare handtagen med touchfunktion. Rullbandet tiltas uppåt eller nedåt genom att trycka på två knappar (+/- 60 grader). Sedan startas bordet genom att trycka på start och låta det rulla. Därefter går det att placera bagage på bandet, som blir en brygga mellan container och bagageband. På så vis slipper bagagehanteraren att lasta bagaget manuellt.

När bagagehanteraren behöver plocka bagage en bit längre bort gör han eller hon den mycket enkelt, utan knapptryck. e-CUS har en funktion som innebär att operatören kan flytta den i sidled med sin kropp medan den används. Det innebär att operatören slipper störande avbrott i jobbet.

Fördelar med e-CUS

  • Den är lättviktig, vilket gör den enkelt att flytta runt och arbeta med.
  • Den är mycket tunn och nätt, vilket betyder att utrymme sparas i gångar både när den används eller är parkerad.
  • Den är enkel att manövrera med endast ett fåtal knappar.
  • Designen är enkel men robust för att klara av att användas om och om igen.

Avlasta bagage på tre sekunder

Med e-CUS är det möjligt att avlasta bagage från en container (ULD) på bara tre sekunder. Därför blir manuella lyft överflödiga. Tack vare e-CUS intuitiva design går det dessutom snabbt att lära sig hur den används. Operatören behöver inte längre lyfta ur obekväma positioner, eller bära tunga bagage för hand mellan container och rullband. Resultatet blir en mer ergonomisk arbetsmiljö, med friskare personal, och arbetsgivare som ofta ser en minskning i antalet sjukskrivningar.

Anpassningsbar till alla arbetsplatser

Att installera ett bagagehanteringssystem är en relativt enkel procedur. Exempelvis går det att montera i skenor i taket eller direkt på golvet. Det går också bra att montera systemet bredvid en bagagekarusell eller en lateral. Exakt hur vi monterar systemet beror på arbetsmiljön och dess förutsättningar. Lifts All anpassar dessutom systemet efter vilken typ av vagnar eller containrar som används. CUS finns dessutom tillgänglig både som eldriven och tryckluftsdriven.