Halvcirkel
e-CLS

e-CLS rullbord för pakethantering

Produktförfrågan

Generell data

Laddningshastighet: Minimum 10 paket/minut

Lyfthöjd: 1970 mm

Maxlast: 50 kg

Vertikal hastighet : 0,5 m/s

Vikt: 136 kg

Media: 230V/ 850W

Artikelnummer: 96-10072

e-CLS ger ergonomisk och snabb lagerhantering

e-CLS är optimal för att lyfta kartonger eller backar från rullband till vagn inom till exempel lager eller distribution. Verktyget har handtag på flera sidor för att ergonomiskt kunna förflytta enheten i olika riktningar. Handtagen har identiska manöverknappar på båda sidor vilket gör att det passar både höger- och vänsterhänta. e-CLS reducerar dom ansträngande manuella lyft som kan leda till ryggskador.

Enkel att manövrera

Maskinen är utrustad med bromsar som låser bordet horisontellt och vertikalt. När bordet är låst lyser röda lysdioder, dessa skiftar till grönt när operatören greppar om handtaget och bordet samt skensystemet låser automatiskt upp. e-CLS är redo att användas! Operatören lägger lasten på borden och flyttar det vertikalt eller horisontellt för att avlasta på lämplig plats. Backen eller lådan hamnar på rätt plats utan att operatören behöver lyfta tungt. Skenstyrningar gör bordet mjukt och följsamt att arbeta med. Kartongen eller backen på lyftbordet kan positioneras friktionsfritt med hjälp av kulrullarna.

Maskinen är utrustad med fyra fartreglage, en på vardera sida om manöverhandtaget, som gör e-CLS rörlig uppåt och nedåt. Jog-knapparna på pelaren gör det möjligt att höja och sänka bordet förbi arbetsläget när manöverhandtagen inte längre går att nå. Genom ett knapptryck höjs hela bordet upp till en parkeringsnivå. Bordet är nu ur vägen och kan enkelt sänkas ner när det ska användas nästa gång.

Säkerhetsfunktioner

Röda nödstoppknappar är placerade på både stolpen och på bordet. När nödstoppknappen aktiveras bryts kraftöverföringen och maskinen stannar. Maskinen känner av om det utsätts för onormalt stora krafter och stannar då upp. På så vis minskas risken för klämskador