Halvcirkel
Lyft för träfaner 89-11927

Lyft för träfaner på rulle

Produktförfrågan

Generell data

Maxlast: 38 kg

Styrning: proportionell styrning (PSH)

Egenvikt: 31 kg

Media: 6-7 bar

Artikelnummer: 89-11927

Serienummer: 6081

Vår lyft för träfaner är specialtillverkad för ett företag som jobbar med möbeltillverkning. Där använder man sig av faner som är upplindat på stora rullar. Rullarna ligger på en pall, där plockar operatören upp dem, vänder dem vertikalt och placerar dem på spolar i en maskin. Eftersom rullarna är så tunga (de väger upp till 38 kilo) är detta ett ansträngande jobb att utföra för hand. Även vridmomentet är ett påfrestande moment för händer och fingrar.

Lyft för träfaner- Så fungerar den

Med hjälpen av vår lyft för träfaner slipper operatören lyfta upp rullarna för hand. Istället bär lyftverktyget bördan. Genom en klämmande funktion sluter lyftens armar tätt kring rullen. Om operatören inte prickar den exakta mittpunkten så kommer lyftverktyget själv att glida till rätt position. Sedan är det bara att lyfta upp och placera rullarna på önskad plats. Lyften kan även tilta rullarna från horisontellt till vertikalt, eller tvärtom, istället för att slita på händerna.

Kan lyfta alla olika rullar

Denna lyft kan användas för att lyfta alla typer av runda objekt som spolar, valsar eller cylindrar. Detta eftersom vi anpassar lyften efter diametern och tyngden på dina rullar, så att den passar dem perfekt. Genom att undvika att lyfta för hand bibehåller du god ergonomi på arbetsplatsen och undviker samtidigt sjukskrivningar. Läs mer om lyftar för rullar här.