Halvcirkel
Electric Container Loading System (e-CLS)

Electric Container Loading System (e-CLS)

Produktförfrågan

Generell data

Laddningshastighet: minimum 10 väskor/minut

Lyfthöjd: 1970 mm

Maxlast: 50 kg

Vertikal hastighet : 0,5 m/s

Media: 110-480V/ 850W

Article no: 96-10079 (vänster) 96-10085 (höger)

Broschyr: Baggage handling made easy

E-CLS står för Electric Container Loading System eftersom e-CLS systemet drivs av el istället för luft. Vi har märkt en stor efterfrågan från våra kunder om ett bagagelyftsystem som drivs av just el, då många inte har tillgång till tryckluft. För att tillgodose dessa kunders behov har vi designat och byggt e-CLS: Det perfekta elektriska lyftverktyget för alla typer av bagagelastning. CLS går även att få i en version som drivs av tryckluft.

Electric Container Loading System (e-CLS)- Ergonomisk och snabb

E-CLS är optimalt för att lyfta väskor in i containrar eller vagnar på flygplatser. Verktyget har handtag på flera sidor för att ergonomiskt kunna förflytta enheten i olika riktningar. Handtagen har identiska manöverknappar på båda sidor vilket gör att det passar både höger- och vänsterhänta. Bordet är programmerat att automatiskt stanna vid den perfekta höjden för lastning. E-CLS  reducerar ansträngande manuella lyft som kan leda till ryggskador. Den lastar dessutom minst tio väskor per minut, vilket gör den lika snabb som den är användarvänlig.

Enkel att manövrera

Maskinen är utrustad med bromsar som låser bordet horisontellt i X och Y-riktning och vertikalt. När bordet är låst lyser röda lysdioder, dessa skiftar till grönt när operatören greppar om handtaget och bordet samt skensystemet låses upp automatiskt. E-CLS är redo att användas! Bagaget lastas på bordet som operatören sedan förflyttar vertikalt eller horisontellt för att sedan avlasta, vilket innebär att tunga lyft kan undvikas. Skenstyrningar gör bordet mjukt och följsamt att arbeta med. Väskan på lyftbordet som kan positioneras friktionsfritt men hjälp av kulrullarna.

Maskinen är utrustad med fyra fartreglage, en på vardera sida om manöverhandtaget, som gör e-CLS rörlig uppåt och nedåt. Fartreglagen styr även de inbyggda lamporna, som lyser upp inne i containern och gör det enklare att se var bagaget ska placeras.
Jog-knapparna på pelaren gör det möjligt att höja och sänka bordet förbi arbetsläget när manöverhandtagen inte längre går att nå. Genom ett knapptryck höjs hela bordet upp till en parkeringsnivå. Bordet är nu ur vägen för bagagehanteraren och kan enkelt sänkas ner när det ska användas nästa gång.

Säkerhetsfunktioner

En röd nödstoppknapp finns på stolpen. Så snart den aktiveras bryts strömtillförseln och maskinen stoppar omedelbart. Maskinen känner av om det utsätts för onormalt stora krafter och stannar då upp. På så vis minskas risken för klämskador.

e-cls

e-CLS reducerar ansträngande manuella lyft som kan leda till ryggskador.