Halvcirkel
Säcklyft 89-12190

Säcklyft 89-12190

Produktförfrågan

Generell data

Maxlast: 50 kg

Styrning: proportionell styrning (PSH)

Egenvikt: 16,5 kg

Media: 6-7 bar

Artikelnummer: 89-12190

Serienummer: A6893

Broschyr: Lifting sacks (pdf).

Det här är vår säcklyft, ett lyftverktyg som är en variant av vår vakuumsäcklyft men med en annan typ av handtag. Säcklyften är ett utmärkt lyfthjälpmedel för dig som lyfter liggande säckar till och från pallkragar. Det förlängda handtaget gör att du smidigt hämtar säckarna från ett längre avstånd eller om säckarna hämtas från lägre höjder. Vi rekommenderar våra säcklyftar med vakuum när du lyfter säckar i täta material. För att lyfta påsar i otätt material rekommenderar vi istället en mekanisk säcklyft. Detta lyfthjälpmedel är utformat i rostfritt material som även passar att användas i känsliga miljöer. Maxlasten för just denna säcklyft är 50 kg.

Säcklyft – hur fungerar den?

Du greppar enkelt säcken genom att placera säcklyften mitt på lasten. När det gröna ögat börjar lysa är det säkert för operatören att utföra lyftet. Du greppar lasten på bara några sekunder vilket gör att du fortfarande kan arbeta i snabb takt. Samtidigt undviker du repetitiva manuella lyft som kan skada kroppen. Du förflyttar sedan säcken till önskad plats och lastar av genom att trycka på den röda knappen.

Snabba och enkla lyft

Denna vakuumlyft har proportionell styrning, vilket innebär att du styr lyftverktyget uppåt och nedåt med hjälp av två spakar. För mjukare rörelser upp och ner trycker du med lätt tryck på spakarna. För snabbare rörelser upp och ner trycker du hårdare. Proportionell styrning passar utmärkt när man ska lyfta flera olika laster där vikten kan variera.

Specialanpassade lyftverktyg

Vi utformar verktyget efter era behov och den arbetsmiljö ni lyfter i. Det går att ändra maxlast, hur du greppar eller hur handtaget ska vara utformat för att verktyget ska fungera optimalt för just den last du lyfter. Det går även att lyfta andra typer laster med verktyget som har ungefär samma vikt och är i täta material.