Halvcirkel
Rullyft 89-12155

Rullyft 89-12155

Produktförfrågan

Generell data

Maxlast: 40 kg

Styrning: proportionell styrning (PSH)

Egenvikt: 27 kg

Media: 6-7 bar

Artikelnummer: 89-12155

Serienummer: A6799

Broschyr:  Lifting rolls (pdf).

Det här är vår rullyft som underlättar hantering av rullar upp till 40 kg. Just det här lyfthjälpmedlet är designat för snabb och enkel hantering av rullar så att du lyfter dem från maskin i horisontellt läge till pall i vertikalt läge. Lyften greppar rullarna med hjälp av en stav som du placerar i mitten av rullen som sedan expanderar så att rullen sitter säkert fast. Maxlasten för just denna lyft är 40 kg, men maxlasten kan justeras utefter önskemål. Lyften kan du använda till både större rullar, som på bild ovan, eller mindre rullar. Så länge den inre diametern på rullarna är densamma går det att använda samma lyfthjälpmedel för rullarna.

Rullyft – hur fungerar den?

Lyften greppar tag i rullarna genom en stav som expanderar i centrum av rullen. När du har ett säkert grepp om rullen förflyttar du sedan den till önskad plats. Rullarna går att lyfta både vertikalt och horisontellt så att du kan hämta rullarna liggandes och sedan packa dem ståendes. När du gjort lyftet och rullen står på plan yta trycker du på knapparna för att avlägsna lyfthjälpmedlet från lasten. Lyftet är nu klart utan att du som operatör behöver utsätta rygg, nacke eller axlar för skada och kan arbeta ergonomiskt.

Vi tillverkar lyftlösningar för olika typer av rullar

Om du behöver lyfta rullar har vi flertal olika alternativ på lyftlösningar för olika vikter och behov. Vi tillverkar även lyfthjälpmedel som greppar utanpå rullarna om det inte är möjligt att greppa i mitten av rullen. Vi designar lyften så att den är optimal för dina produkters utformning och dina lyftbehov.