Halvcirkel
Glaslyft 92-10018

Glaslyft 92-10018

Produktförfrågan

Generell data

Maxlast: 25 kg

Styrning: balansering

Egenvikt: 12 kg

Media: 6-7 bar

Artikelnr: 92-10018

Serienr: 3695

Broschyr: Lifting windscreens (pdf). 

Lyftverktyg för glasrutor

Glaslyften kan enkelt lyfta och hantera både konvexa och konkava glasrutor upp till 25 kg. Lyftverktyget är enkel att manövrera och anpassat för att kunna användas av alla människor oavsett fysik eller tidigare erfarenhet. Ett lyft av en glasruta som förr krävde två personer kan nu utföras av en. 

Denna lyft används inom fordonsindustrin men kan även användas inom byggnadsindustrin eller på exempelvis glasfabriker eller glasbruk.  

Ergonomi i fokus

Tack vare dess ergonomiska och smidiga konstruktion är glaslyften ett utmärkt hjälpmedel för att byta glasrutor på bilar, men kan även användas för lyft av fönster och andra typer av glaspartier. Vakuumlyften hanterar föremålet i ett viktlöst tillstånd vilket gör att operatören kan styra glaset med god precision liknande manuell hantering, men utan den tunga vikten. Operatören kan också vrida upp/ner glasrutan 90 grader. Det bekväma handtaget är utrustat med två greppytor för att lyfta med exakthet och komfort. 

Säkra lyft med vakuum

Denna glaslyft lyfter med hjälp av vakuumkoppar. Vakuum är optimalt för sköra ytor som glas eftersom det suger fast materialet, istället för att klämma det och riskera repor. Det innebär också att lyften kan greppa glas av olika bredd, längd och höjd.  

Verktyget drivs med hjälp av en tryckluftscylinder. Vakuum bildas i kopparna som suger fast glasrutan. Därefter kan operatören viktlöst lyfta runt den, tilta den och montera eller placera rutan på vald plats. Operatören kan själv bestämma lyfthastighet beroende på arbetsutförande. Lyftet går snabbt och smidigt och glasrutan förblir intakt utan repor eller märken från vassa kanter.

Se hela vårt utbud av vakuumlyftar för glas här.