Halvcirkel
“Verktyget är smidigt, enkelt att jobba med och följsamt”

“Verktyget är smidigt, enkelt att jobba med och följsamt”

Referens: Ragn-Sells

På miljöföretaget Ragn-Sells behandlingsanläggning Högbytorp utanför Stockholm arbetar man årligen med stora mängder avfall. Målet är att behandla och återvinna så mycket som möjligt. Samtidigt vill man värna om personalens välmående och begränsa de tunga lyft som krävs för att ta hand om avfallet.

Hanteringslösning

Josefin arbetar som kemist på Ragn-Sells Högbytorp, där hon bland annat jobbar med att ta hand om avfall som kommer in. Ofta kommer det in stora mängder avfall i form av olika emballage; exempelvis dunkar. Dunkarna kan ha olika format och tyngd, men somliga rymmer så mycket som 20–30 liter. Dessa väger närmare 40 kilo.

“Innan vi fick lyftverktyget så lyfte vi i personalen oftast manuellt. Gick det inte fick vi använda truck och stroppar för att spänna fast dunkarna och sedan köra i väg det. Vi hade även en travers, men den var så bökig att den undvek vi oftast att använda. Det kunde hända att vi behövde vara flera stycken som fick hjälpas åt för att lyfta de riktigt tunga dunkarna, en fick stroppa fast dunken och en fick köra trucken”, berättar Josefin.

“Ett tag fick jag en skada, jag fick ont i axel och ryggen. Det visade sig vara på grund av det tunga dunklyftet. I samband med det så såg vi Lifts All och sa att ‘det här skulle vara en perfekt lösning för den här hanteringen’.”

En person kan sköta det som förr krävde två

Nu lyfter Josefin istället med lyftverktyget Basic från Lifts All. Verktyget är utrustat med en enkel krok och är tryckluftsdrivet, vilket innebär att lasten blir mycket lätt att bära och flytta.

“Idag kan jag sköta hela lyftet själv. Verktyget är smidigt, enkelt att jobba med och följsamt i rörelserna, jag kan stå och jobba själv och det går snabbt. Lyften är väldigt enkel att använda. Jag använder den ofta, igår lyfte jag exempelvis hundra dunkar. Ofta samlar jag flera dunkar och gör en punktinsats där jag lyfter dem allihop. Den är toppen!

Jag märker även en skillnad i kroppen, förslitningsskadan är borta och jag har inga problem med smärta.”

  • På Högbytorps anläggning jobbar ett hundratal personer.
  • Ragn-Sells vision är att vara ett levande bevis på att omsorg om jorden och affärer går hand i hand.
  • Ragn-Sells Högbytorp har ett flertal lyfthjälpmedel från Lifts All, bland annat Basic med krok och FlexiCrane.

”Verktyget är smidigt, enkelt att jobba med och följsamt i rörelserna, jag kan stå och jobba själv och det går snabbt. Lyften är väldigt enkel att använda.”

Josefin

Kemist Ragn-Sells

Ragn-Sells koncernen

1881 företaget etableras
96 anläggningar
6,3 miljoner ton behandlat material

Vill du veta mer?

För mer information kontakta Robin Carmerud,
Försäljningsansvarig Sverige.

Robin Carmerud

Försäljningsansvarig Sverige

08-594 769 84

070-588 37 84

Se en video på Basic lyftverktyg

Fler nyhetsartiklar