Halvcirkel
Möt en medarbetare – Olov

Möt en medarbetare

Olov Nyquist

Ålder:

45

Befattning:

Utvecklingschef

Intressen:

Tillbringa tid på båten och e-foiling!
olle nyquist möt en medarbetare

Olov Nyquist jobbade på Lifts All i 12 år efter sin utbildning och utvecklade bland annat vårt populära lyftverktyg Basic. Efter några år på andra arbetsplatser är han nu tillbaka på Lifts All för andra gången med ny energi och erfarenheter. I denna intervju får ni lära er mer om vad Olov har tagit med sig från sina tidigare arbetsplatser och vad han kommer lägga mest fokus på i framtiden.

Hur känns det att vara tillbaka?

Det känns väldigt roligt att vara tillbaka. Mycket har hänt de senaste åren, bland annat i hur konstruktion och försäljning arbetar, hur vi syns i sociala medier, och såklart hur företaget har växt. Det är kul att se!

Vad har du gjort under tiden du inte varit på Lifts All?

Jag har arbetat som teknikkonsult och haft förmånen att jobba med en mängd olika företag och branscher. Jag har jobbat med allt möjligt som exempelvis mobiltelefonantenner, gymutrusntning och medicinsk utrustning. Det har varit väldigt varierat och lärorikt.

Vad har du för utbildning i grunden?

Jag har studerat innovationsteknik med inriktning på produktutveckling.

Du var ju med och utvecklade ett av våra mest sålda lyftverktyg, Basic. Vad var ambitionen med det?

Ambitionen var att skapa ett komplement till våra skräddarsydda lyftverktyg, ett multi-verktyg som skulle passa många olika typer av kunder. Vi ville erbjuda ett något billigare alternativ med bra funktioner, där man enkelt kan byta ut underdelarna för att använda verktyget till olika laster vid behov.

Vad gör du helst på din fritid?

Jag älskar havet och tillbringar mycket tid på min båt, som kräver en hel del uppmärksamhet. Dessutom gillar jag att arbeta med egna projekt hemma, till exempel har jag byggt en egen lastcykel. Jag håller även på med e-foiling, vilket är superkul!

Vilken kunskap tar du med dig denna gång och kommer du arbeta annorlunda än tidigare på Lifts All?

Jag känner att jag har mycket mer kunskap kring produktionsmetoder nu. Jag vill förnya våra arbetsmetoder och fokusera mer på design, samt att förstå slutanvändaren bättre. Jag tänker också mer på pris och funktion. Genom mina år som produktutvecklare och teknikkonsult har jag samlat på mig många idéer som jag ser fram emot att förverkliga här.

Vad kommer ditt största fokus framöver på Lifts All att vara?

Jag kommer att fokusera på att se över utvecklings- och produktionsprocessen ur ett strategiskt perspektiv. Jag vill också lägga mer tid på att planera långsiktiga strategier och arbeta med var vi vill vara om 5–10 år. I dagens snabba utveckling måste vi hela tiden tänka framåt.

”Genom mina år som produktutvecklare och teknikkonsult har jag samlat på mig många idéer som jag ser fram emot att förverkliga här.”

Fler nyhetsartiklar