Halvcirkel
Publicerad 2 april, 2020

3D-printar hållare till skyddsvisir åt vården

Sjukvården har för närvarande ett akut behov av skyddsutrustning till all hårt arbetande vårdpersonal som bekämpar Covid-19. Bland de saker som behövs är skyddsvisir. Som ett litet bidrag inför denna enorma utmaning, så skriver Lifts All just nu ut bågar till skyddsvisir med vår 3D-skrivare. På bågarna sitter små piggar där det går att fästa en plastskärm av exempelvis overhead-plast. Tillsammans bildar bågen och plastskärmen ett skyddande ansiktsvisir för sjukvårdspersonal som kommer i närkontakt med potentiella smittade patienter.

De utskrivna bågarna kommer att förpackas och lämnas in till Tekniska nämndhuset. Där samlas de in av Stockholms stad och distribueras vidare till kommunal vårdverksamhet efter behov.

Vill du hjälpa till?

För dig som vill hjälpa till med att skriva ut 3D-bågar eller skänka oöppnade lådor med overhead-plast, går det bra att kontakta din lokala samordnare här.

Visirbågen är ritad och designad av 3Dverkstan. Mer information om bågen, printfil och annan praktisk info finns på 3Dverkstans hemsida.