Halvcirkel
”Lyftverktyg för varje ändamål”

”Lyftverktyg för varje ändamål”

Referens: Nobia

Hos kökstillverkaren Nobia gör personalen smarta lyft med multilyften Basic. Med ett och samma verktyg kan man lyfta både pallar och skivor.

Lyfter kök med vakuumlyftar

Nobia är en av Europas ledande kökstillverkare. Varje vecka levererar företaget 10 000 kök som produceras i sju länder. I fabriken i Tidaholm jobbar cirka 600 anställda med att tillverka Marbodalkök. Att manuellt lyfta delar av kök i produktionslinan är ett tungt jobb. Stora skivor och lastpallar ska flyttas i lokalen, där köken får rätt kulör och paketeras.

På Nobia lyfter man med bland annat Lifts Alls Basic-lyftar; tryckluftsdrivna vakuumlyftar som gör det betydligt enklare att lyfta pallar och skivor. Basic är ett lyftverktyg med utbytbara vakuumkoppar och krokar. Det innebär att man kan använda samma lyftverktyg till att lyfta både kartonger, skivor eller pallar.

“Det jag gillar med Lifts All, utöver själva funktionaliteten är: dels enkelheten att enkelt kunna byta ut lyftverktyget för att kunna hitta det mest optimala för varje ändamål, om det så är en sugkopp, två eller fyra.” Säger Erik Dollerup, produktionstekniker på Nobia, som syftar på just Basics mångsidighet. “Dels hur lätt det är att flytta på lyfthjälpmedlet i efterhand,” fortsätter han.

Att anpassa lyftverktyg efter kunders förutsättningar är ett vanligt uppdrag för Lifts All.

Lyfta ergonomiskt i arbetsflödet

Att byta arbetsmetod kan vara utmanande för många företag, men en nyckel till att lyftverktygen ska bli använda är att de förenklar operatörens vardag. Lifts Alls verktyg gör lasten i stort sett tyngdlös.

“I det stora hela är många operatörer väldigt nöjda med de olika lyfthjälpmedel vi har.” säger Erik .

Efter att de första vakuumlyftarna blivit en del av arbetsflödet på Nobia så valde man att investera i fler, på så sätt fortsätter företaget främja de anställdas ergonomi och välmående.

“Det jag gillar med Lifts All, utöver själva funktionaliteten är: dels enkelheten att enkelt kunna byta ut lyftverktyget för att kunna hitta det mest optimala för varje ändamål, om det så är en sugkopp, två eller fyra.”

Erik Dollerup

Produktionstekniker Nobia

Nobia i siffror

10 000 kök levereras varje vecka
7 produktionsländer
600 anställda i fabriken i Tidaholm

Behöver du mer information?

För mer information kontakta Robin Carmerud,
Försäljningsansvarig Sverige.

Robin Carmerud

Försäljningsansvarig Sverige

08-594 769 84

070-588 37 84

Se en video på Basic lyftverktyg

Fler nyhetsartiklar