Halvcirkel
Publicerad 25 februari, 2021

Lyftverktyg för plocktruckar hjälper Adnan till en bättre vardag

Lyftverktyg för plocktruckar

På JF Hillebrands dryckeslager i Jordbro rullar omkring 100 plocktruckar mellan 06.00 och 00.00. Varje truck tillhör en lagerarbetare som plockar omkring tio ton paket per dag. Ett jobb som underlättas betydligt av Speedy Picker: ett nytt lyftverktyg för plocktruckar.

JF Hillebrand är en global dryckesleverantör som bland annat levererar till Systembolaget. På Hillebrands lager jobbar Adnan sedan två år tillbaka. Han kör truck och plockar varor, men jobbar även med att utbilda kollegor i att använda Speedy Picker: ett lyftverktyg med en kranarm för plocktruckar. Genom att använda Speedy Picker behöver truckförarna inte längre plocka kollin för hand. Lasten blir tyngdlös vilket minskar risken för förslitningsskador.

Adnan har jobbat med Speedy Picker i ett år och han upplever en stor skillnad sedan dess. ”Det känns bra eftersom det inte blir så hög belastning på kroppen. Man känner sig mycket mindre trött och det är enklare att plocka.”, berättar han.

”Jag känner mycket stor skillnad i kroppen av att använda Speedy Picker. Om man plockar med kroppen så orkar man inte mycket mer efter jobbet. Man går hem, duschar och sover. Men om man jobbar med kranen så orkar man gå på till gymmet, springa och ha kul med familjen.” fortsätter Adnan.

Sedan han började använda kranarmen för plocktruckar berättar Adnan att han upplever känslan som ett ton i stället för tio. Han vill rekommendera den till andra företag. ”Det är bättre för medarbetarna, det är bättre för mina kollegor. Jag skulle rekommendera den till alla!”.