Halvcirkel
“Lönsamt tidsmässigt, pengamässigt och ergonomiskt”

“Lönsamt tidsmässigt, pengamässigt och ergonomiskt” 

Referens: Aritco

I en 16 000 kvadratmeter stor fabrik i Veddesta utanför Stockholm finns hisstilverkaren Aritco. Här tillverkas nästan 4000 hissar per år, som säljs världen över. Lyftmomenten är många. Med hjälp av lyfthjälpmedel har personalen fått ett lättare jobb och kan jobba mer självständigt.

Ökad produktivitet med lyftverktyg

På Aritco lyfte man förr många olika hisskomponenter för hand. Bland annat dörrblad, plattformar, tompallar och schaktglas.

Almir Cehic jobbar som produktionstekniker och skyddsombud på Aritco. Han berättar att företaget idag har fem lyftverktyg, istället för att lyfta manuellt. Skillnaden mot hur situationen var innan är stor.

“Innan ropade man: ‘Nu lyfter jag!’ Så hjälptes alla åt att lyfta.”, berättar Almir. “Trippelglas väger runt 100 kilo. Då var det tre-fyra personer som fick hjälpas åt att lyfta upp det på ett bord och sedan ner på en pall. Idag klarar en enda person galant att göra samma arbete själv.”

Han beskriver att tack vare lyftverktyg behöver personalstyrkan inte avbryta sitt arbete för att hjälpa kollegor att lyfta. Det har ökat produktiviteten och därigenom tjänat igen pengarna lyftverktyget kostade inom några månader.

“Ett lyftverktyg är lönsamt alla dagar i veckan, både tidsmässigt, pengamässigt och ergonomiskt.”, berättar Almir. “Jag brukar alltid säga att glimret som jag ser i ögonen på den som lyfter trippelglas går inte att jämföra med några pengar i världen. Att lyfta en gång är inga problem, men tänk att lyfta dagligen, veckovis och månadsvis.”

Lyftverktyg för att lyfta högt

Aritcos lyftverktyg är specialanpassade efter deras verksamhet. Det innebär att de är byggda efter lastens vikt och hantering. Bland annat har företaget en Manhattan Pallyft, som klarar av att lyfta extra högt.

“Våra pallar låg omlott i en hög på 1,5- 2 meters höjd. Pallen kan väga 35 kilo, förr fick man ta den för hand och kasta ner den. Nu gör Manhattan att vi kan lyfta pallen och vända på den, och ta både små och stora pallar. Det blev en succé!”

Här kan du se fler exempel på Lifts Alls glaslyftar och pallyftar.

”Jag brukar alltid säga att glimret som jag ser i ögonen på den som lyfter trippelglas går inte att jämföra med några pengar i världen. Att lyfta en gång är inga problem, men tänk att lyfta dagligen, veckovis och månadsvis.”

Almir Cehic

Produktionstekniker och Skyddsombud Aritco

Aritco i siffror

5 lyftverktyg som kan lyfta upp till 122 kg
40 försäljnings-länder
170 partners

Vill du veta mer?

För mer information kontakta Svante Wibom,
Försäljningschef Lifts All

Svante Wibom

Försäljningschef

08-754 90 15

08-754 90 15

Se en video på lyftverktyg för glasskivor

Fler nyhetsartiklar